Tegn på omsorgssvikt hos gutta

Jeg snakker nå av vår direkte erfaring og det vi i etterkant ser at har vært tegn på at barna ikke fikk bra nok omsorg hos sin mor. Skal nevnes at det både er snakk om at de har vært neglisert, opplevd lite omsorg og kjærlighet, samt at rn av dem har vært utsatt for vold mens den andre har vært vitne til volden.

Uro i kroppen er det vi har reagert mest på. Vanskelig for å finne roen på egenhånd med aktiviteter, alt fra lek med biler på rommet til og sitte ved bordet og tegne.
Sinne/frustrasjon uten at det er rettet mot noe spesifikt. Her er det snakk om ett større sinne enn andre barn, at lite motgang skal til før det er stor reaksjon. Økt konfliktnivå mellom barna.
Behov for oppmerksomhet i form av å sjekke hvor den voksne er til enhver tid, ville vise frem alt de holdt på med, nærhetsbehov (plutselig endring i dette til ett økt behov for å sitte på fanget).
Redsel for ting som de ikke har vært redde for før, som høye lyder, brå bevegelser, redd for å bli forlatt mens vi voksne har vært en tur i postkassa, redde for at vi skal forlate dem mens de var ute å lekte.
Vegring mot å reise hjem til mor etter samværshelger med far, her har barna sagt at de ikke vil hjem og vi har merket det ved at de er veldig urolige og hele tiden spør om det er lenge til de sksl hjem.
I tillegg har barna selv sagt ting som at mamma er sint, mamma er sliten, jeg får bare nattasuss av mamma.  Ting vi burde tenkt at det lå mere bak.
Blåmerker som kan ha kommet av fysisk lek eller av voksne, men vanskelig å vite.
Konsentrasjonsvansker på skolen og i barnehagen.

Det er sammensetningen av tegn som vi ser i etterkant. Det med konsentrasjon på skolen har vi funnet ut ett halvt år etterpå, fordi barnet nå ligger der han skal faglig,  noe han ikke gjorde mens han bodde med moren sin.

#barnvern #barneoppdragelse #fosterbarn #tegn #voldihjemmet

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

hits